Til dig som ung

U:point er for dig som ung, der på den ene eller anden måde har svært. Vi hjælper f.eks. unge der har lavt selvværd, ensomme unge der har svært ved at være sammen med andre, unge der har et misbrug eller en psykisk lidelse, og unge der i det hele taget ikke rigtig kan håndtere sin tilværelse, få en uddannelse eller komme i arbejde.

Vi støtter og hjælper dig med at lære at tackle dine problemer. Vores erfarne medarbejdere har hjulpet mange unge med at komme på banen igen – så de ved at det kan lade gøre og ved hvordan man gør – også selvom det måske ser rigtig svært ud lige nu.

Vi indgår også i et samarbejde med dine forældre, så I kan få det bedre sammen, og så de kan lære mere om, hvordan de bedst hjælper dig.

Udvikling i fællesskab

U:point har et særligt udviklingsforløb, der kan lære dig at indgå, eller blive bedre til at indgå, i sociale fællesskaber. Du har mulighed for at komme i god form både fysisk og mentalt. Du får styrket og udviklet dit selvværd og dine kompetencer, og vi støtter dig i at komme i skole, starte nyt job eller uddannelse, eller være med i fritidsaktiviteter.

Sammen sætter vi nogle overskuelige mål for fremtiden. Du får mere selvværd og selvtillid samt nogle positive oplevelser og erfaringer, du kan dele med dine venner og familie – og du får vores opbakning til det hele vejen så du ikke er alene om det.

Hvis du ikke allerede har en ungekonsulent fra U:point, vil du som det første få en tilknyttet. Vi er vedholdende i kontakten og ses hver uge, enten hvor du bor, i dit nærmiljø, hvor du ellers hænger ud eller et helt tredje sted hvis du gerne bare vil mødes uden alle andre lige ved det. Hvis du har brug for hjælp til at stå op om morgenen kan vi også lave en aftale om det og vi tager også gerne med dig til møder på f.eks. kommunen eller skolen eller hos kriminalforsorgen eller politiet. Du kan altid ringe til din ungekonsulent, hvis noget opstår, som du har behov for hjælp og støtte til.

Fase 1: Opstart

Din ungekonsulent vil bruge den første tid på at lære dig at kende. Vi er nysgerrige på, hvem du er, hvad du kan og hvad du vil og sammen kan vi løbende prøve at sætte ord på de mål du har for din fremtid.

Vi er også nysgerrige på hvad du synes problemerne og udfordringerne er, så hjælper vi dig med at lære dig hvordan du håndterer dem.

 

Vores erfaring er, at vi skal bruge 4-6 uger på at lære hinanden at kende og danne den relation der er vigtig for, at vi kan fortsætte sammen i det videre forløb.

 

Hvis du allerede har en ungekonsulent tilknyttet fra U:point, vil det også være den ungekonsulent som følger dig i udviklingsforløbet og så kender I jo allerede hinanden.

Fase 2: Succeser og positive oplevelser

Når du og din ungekonsulent vurderer at du er klar, bliver du introduceret til U:point Akademiet, der er vores lokaler i Måløv, hvor vi et par gange om ugen skal arbejde sammen om at styrke dig og dine sociale kompetencer.

 

I U:point Akademiet bliver du en del af et fællesskab på 4-6 unge og din ungekonsulent vil altid være til stede og hjælpe dig med stille og roligt at møde andre. Du bliver hentet hjemme hos dig selv eller evt. fra skolen og vi sørger også for, at du kommer hjem igen. I U:point Akademiet snakker vi bl.a. om at kunne tro på sig selv og det man kan, om at være engageret i andre, og om at være nysgerrig på at prøve nyt og lære at værdsætte de gode ting. Vi vil også have fokus på at få en tro på fremtiden og at din situation kan ændre sig til noget bedre. I Akademiet vil du også møde andre der har været, eller er i samme situation som dig – så du kan erfare at du ikke den eneste, der bokser med nogle svære ting, og at du ikke er alene om det.

 

Nogle af de faste aktiviteter du kan indgå i er Wing-Tsun (som er en kampkunst med fokus på selvforsvar), madlavning, fællesspisning, spil-, sports- og naturaktiviteter. Men uanset hvilke aktiviteter du deltager i, har vi fokus på fællesskab og din personlige udvikling.

 

Vi har temaaftener, hvor vi snakker om det der rører sig i ungdomsmiljøet eks. sociale medier, stoffer, mobning eller noget helt fjerde. Men også mere generelle temaer som kommunikation og konflikthåndtering, sundhed, bandeproblematikker o.l.

 

Hvis du har lyst til at dine forældre skal komme ind og opleve, hvad du laver i U:point Akademiet, kan du sammen med din ungekonsulent aftale, hvornår de skal komme.

Fase 3: Afprøv og brug dine erfaringer

Når du er nået til denne sidste del af udviklingsforløbet er det fordi du og din ungekonsulent synes, at du nu er klar til at påbegynde eller genoptage skole- eller uddannelsesforløb, deltage i fritidsaktiviteter, jobpraktik eller andet i lokalsamfundet.

 

U:point hjælper med at skaffe praktikplads og fritidsjob og vi har aftaler med flere spændende virksomheder i nærheden af U:point Akademiet som gerne vil give dig muligheden for at prøve kortere eller længere praktikforløb.

Din ungekonsulent vil følge dig tæt indtil støtten kan aftage og du kan skabe succeser og positive oplevelser på egen hånd.